Villamos Biztonsági Felülvizsgálat!

ÉrintésVédelmi és szabványossági Felülvizsgálat+ Elektromos Berendezés Felülvizsgálat = Villamos Biztonsági Felülvizsgálat

ÉVF+EBF = VBF = kevesebb baleset és elektromos lakástűz (itt most nem riogatnék senkit hány lakás és ember pusztul el évente ezt megtette már a katasztrófa védelem)

A VBF egy részletes – méréseket és azok számszerű eredményének kiértékelését is tartalmazó – „különleges erősáramú villamos” szakképzettséget igénylő ellenőrzés, amely alkalmas arra, hogy kimutassa, hogy a villamos berendezés (hálózat) megfelel-e a vonatkozó szabványoknak vagy műszaki előírásoknak. Ennek része a berendezések áramütés elleni védelmének és a szabványos állapotának (tűzvédelmi jellegű) első ellenőrzése és ismételt felülvizsgálata. Ezeket csak jogszabályban meghatározott képesítő szakvizsgát tett felülvizsgáló végezheti el.

Ez a vizsgálat a záloga a biztonságos és zavarmentes működésének.

A villamos biztonsági felülvizsgálatot a 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet 1. számú mellékletének (VMBSZ) 1.13.2 f) pontja írja elő.

Van kibúvó ez alól amennyiben 32A-nál nem nagyobb a betáplálás és ÁVK-val is elvan látva.

A jelen törvényi szabályzás szerint minden tulajdonos váltásnál az eladó felelősége. Erre már a média is felhívja a figyelmet.